Phụ huynh ISHCMC-AA:
Phụ huynh ISHCMC-AA:

Nathan Swenson

Nathan Swenson

Thầy Nathan Swenson có hơn 20 năm kinh nghiệm quản lý giáo dục tại 4 quốc gia trước khi đến Việt Nam. Thầy có bằng Cử nhân khoa học chuyên ngành Giáo dục, Bằng Thạc sĩ Giảng dạy và Xây dựng Chương trình học, cùng chứng chỉ Quản lý Giáo dục sau khi học tập tại Trường Carleton, Gustavus Adolphus và Đại học Saint Mary. Thầy từng là Hiệu trưởng tại Hoa Kỳ, Saudi Arabia, Hàn Quốc và Brazil. Thầy cảm thấy rất phấn khởi khi được trở thành một thành viên của ngôi nhà ISHCMC-AA trong niên khóa 2020-2021.

Thầy Nathan luôn sẵn lòng giúp đỡ học sinh trong học tập và phát triển để chuẩn bị cho quãng thời gian trưởng thành của các em. Tại ISHCMC, chúng tôi có một môi trường tích cực, quan tâm và cùng chung tay hành động, và Thầy Nathan là người luôn vận dụng những tiêu chí này trong suốt quá trình công tác. Thầy dành thời gian tìm hiểu từng em, những gì các em đang cần bổ sung để có phương thức giúp đỡ. Thầy luôn đặt các tiêu chí cao cho sự phát triển của nhà trường và học sinh, khuyến khích các em vận dụng tối đa khả năng của mình. Thầy Nathan cũng có một cô con gái chuẩn bị vào Đại học năm nay, tuy nhiên thầy vẫn dành thời gian đồng đều cho từng em học sinh trong trường như chính con gái Thầy.

Thầy Nathan thích những cuộc gặp gỡ với các gia đình. Chính vì vậy, thầy khuyến khích cha mẹ tham gia vào quá trình phát triển của con. Thầy luôn luôn sẵn sàng gặp gỡ các gia đình thường xuyên nhất có thể.

Michael Tower

Deputy Head of School

Michael Tower

Michael has worked in Nepal and the United States. Originally from Massachusetts, he has lived in Vietnam for five years. Michael is an experienced counselor and has worked in foster care and adoption in Connecticut, early childhood intervention in Massachusetts, and child protection in Nepal. At ISHCMC-AA, Michael has supported the development of character education, advisory, and the focus on student well-being in school. When not as school, Michael enjoys cooking, playing with his young son, and playing tennis.

Education Background:

• MA Organizations and Leadership, Washington State University (in-progress), USA
  • MA Social Service Administration, University of Chicago, USA
  • BA Sociology, University of Connecticut, USA

Jennifer Pratt

Secondary Principal

Jennifer Pratt

Jennifer Pratt has been teaching for 19 years in international schools including 5 years ISHCMC-AA. This year she begins a new role at ISHCMC-AA as Principal. Jennifer is originally from a small town in Ontario, Canada and before coming to Vietnam, she taught at schools in England, Kenya, Finland, and China. Her hobbies include cooking, singing and playing gaelic football.

• BA History and French, Queen’s University, Kingston, Ontario, Canada
  • BEd Secondary Humanities and French, Queen’s University, Kingston, Ontario, Canada
  • MEd International School Leadership, Endicott College, Massachusetts, USA

Rob Wilson

Director of Student Services

Rob Wilson

Rob Wilson is beginning his fifth year at ISHCMC-American Academy. He has spent the last 12 years in teaching and administrative roles in Vietnam. He is the Director of Student Services and a full-time student advocate. He enjoys spending time with his family, reading, and traveling any and everywhere.

• BFA Acting, Virginia Commonwealth University, USA
  • MFA Theatre Education, Virginia Commonwealth University, USA

Diane Sisson

Designated Safeguarding Lead & MS Counselor

Diane Sisson

Diane Sisson is the Middle School Counselor and Designated Safeguarding Lead at ISHCMC - AA, the 2019/20 school year is her third at the school. Originally from Connecticut, Diane lived and worked in schools and mental health clinics in the United States until she moved to Vietnam in 2017. Diane holds a BA in American Language and Literature from New Hampshire College where she also worked as a Research Assistant in the Humanities Department, as well as a Masters of Social Work from the University of Connecticut. Diane is a Licensed Clinical Social Worker in the United States. In her free time she enjoys spending time with her family and friends, travelling, reading, spending time outdoors, cooking and listening to music.

• BA English Language and Literature, New Hampshire College, USA
  • MSW, University of Connecticut, USA